Меню
Количка

Лазерни нивелири

Лазерен нивелир – какво представлява?

Лазерният нивелир е устройство, което проектира черен или зелен лъч по хоризонтална ос. Използва се за нивелиране или подравняване в строителната индустрия, както и за домашни ремонти – окачени тавани, изравняване на стени и други.

Този вид инструмент произвеждат светлина през оптично усилване на електромагнитно лъчение. Произвеждането на една или повече фиксирани точки по хоризонтална или вертикална ос позволява на потребителя да се справи със задачите с подравняването на стената лесно и бързо.

Лазерните нивелири са сравнително деликатни устройства и трябва да бъдат третирани внимателно.

Приложение на лазерния нивелир?

Вече споменахме част от основното му приложение. Най-общо казано за всяка една настройка си има своето приложение, било то за навън или вътре. Ето и кои са вътрешните приложения:

•          Подравняване на стени

•          Изравняване на подове

•          Лесно подравняване на височини на врати или прозорци

•          Монтаж на окачени тавани

•          Подравняване на рафтове, шкафове и други

Външни приложения:

•          Основни приложения

•          Нивелиране на греди, огради и веранди

•          Подравняване на зидария

•          Изчисляване на наклона правилно отводняване

Видове лазерни нивелири

Те се делят на няколко основни вида. Първият е според вида на лъча:

•          Червен – те са подходящи за използване на различни задачи на закрито. За позициониране на стелажи, окачени тавани, парапети и други. При работа на открито е добре да оперирате с лазерен приемник, ако уредът има подобна функция.  Тези нивелири се отличават и с дълъг живот на батерията и са със сравнително малък обхват.

•          Зелените нивелири разполагат с по-голям работен обхват и работят еднакво добре навън и вътре. Оборудвани са с лазерни кристални диоди, което осигурява по-добра ефективност. Единственият им минус е, че батерията се изтощава по-бързо, но това е така заради високата консумация на енергия.

Според начина на работа и функциите на пазара се предлагат следните видове:

•          Точков лазерен нивелир – те работят по изключително опростен начин и могат да произвеждат от 2 до 5 точки. На пазара се предлагат най-много с три точки. Той е подходящ за окабеляване, поставяне на осветителни тела. Те са лесни за боравене и помагат да изравняване едновременно на няколко повърхности.

•          Ротационен лазерен нивелир – позволяват завъртване на лъча на 360 градуса като осигуряват много точна референтна проекция Този уред произвежда лазерна точка и се върти около нея с 1000 завъртания в минута. Вършат страхотна работа за намиране на наклони и референти точки, за изравняване на подове и изграждане на пътища. Предлагат отлично ниво на точност и най-голям работен обхват.

•          Линеен лазерен нивелир - генерира хоризонтални или вертикални лъчи на 180° върху равна повърхност. Това позволява уредът да се използва по хоризонтала и вертикала неведнъж. Някои модели могат да проектират линии на 360 градуса, както ротационните лазерни нивелири.  Тези уреди са компактни и лесни за употреба, като предлагат възможност за работа върху всякаква повърхност. С тях можете да прехвърляте точки от пода към тавана, като се използват предимно за проекти на закрито.

Ако изпитвате затруднения в това да намерите точния модел или просто да направите избор, то се свържете с нас. Заедно ще изберем това, от което се нуждаете, а нашите специалисти са достатъчно търпеливи да отговорят на всичките ви въпроси.

 Лазарен Нивелир KRAFT WORLD 4D  Лазарен Нивелир KRAFT WORLD 4D
Най-продаван -49 %
Производител: KraftWorld Арт. номер: lzrnv32
Четири Точков 4D Лазарен Нивелир KRAFT WORLDИзключително качество на перфектна цена!САМОНИВИЛИРАЩ СЕ 4D лазерен нивелир със зелен лазер.16 линии, 4 равнини (4 лазера)Лазер клас 2 530nm (ЗЕЛЕН)!!! Минимално отстояние на хоризонталния лъч от пода 7мм!!!Работен обхват 30м.ДВА (2) БРОЯ БАТЕРИИ В КОМПЛЕК..
330.00 лв. 169.90 лв. Без данък:169.90 лв.
Лазерен нивелир WERSTIL , линеен с 2 лъча, 15 м, 0.3 мм/м Лазерен нивелир WERSTIL , линеен с 2 лъча, 15 м, 0.3 мм/м
Нов
Арт. номер: lzn-45
Лазерен комплект за самонивелиране на кръстосана линия Осигурява превъзходна производителност, издръжливост, точност и лекота на използване. Със солидна конструкция, този модел е бърз и лесен за настройка и с множество приложения за оформление, той е незаменима част от комплекта. Намалете..
109.90 лв. Без данък:109.90 лв.
Лазерен нивелир Werstil 3D 360° Лазерен нивелир Werstil 3D 360°
-66 %
Арт. номер: 3242352
Описание: Немски Самонивелиращ 3D Лазерен Нивелир 360° с две батерии + тринога• Прави ориентирането винаги правилно• Едновременно проектира хоризонтална и вертикална лазерна линия• Автоматичн о насочване - винаги 100 % право• Гъвкаво позициониране благодарение на включената в окомплектовката универс..
400.00 лв. 135.00 лв. Без данък:135.00 лв.
Лазерен нивелир с ролетка и линия Лазерен нивелир с ролетка и линия
Най-продаван -33 %
Арт. номер: LZN211
Улеснете работата си, като подсигурите сигурен и качествен мултифункционален лазер нивелир с ролетка, който би могъл да ви бъде идеалния помощник в нивелирането на пералня, картини и други.ПРЕЦИЗНО И ТОЧНО ЗАМЕРВАНЕТой е подходящ помощник за всяка една к..
17.99 лв. 11.99 лв. Без данък:11.99 лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)
Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. Чрез използването му вие се съгласявате с това.